S laskavým svolením... Z angl. originálu - autor neznámý

 

UŽ JSEM SLAVNÁ?

 

       Dnes jsem se narodila. Jako jedna z deseti. Můj táta prý byl velmi slavný. Mám taky hodně bratrů a sester. Moje maminka je také slavná. Ale než se máma stala slavnou, měla jenom štěňata. Neznala ruce, které pohladí, neznala dlouhé procházky....jenom měla štěňata. Je vždy moc smutná, když od ní odcházejí.

       Já jsem odešla z domova dnes. Nechtěla jsem jít, protože jsem tam nechala mámu a tři sourozence. Ale řekli mi, že taky budu slavná. Jsem zvědavá co to vlastně je, znamená to hrát si?
       Nemám Tě ráda. Vybral sis mne a nebyl jsi vůbec překvapený, že k tobě nechci. Myslím, že mě taky nemáš rád. Můj nový domov je daleko. Mám velký strach, ale moje srdce mi říká, buď statečná! Moji sourozenci taky byli. Ptám se, odešli do stejných domovů jako já?
        Mám hlad. Prý musím málo jíst kvůli kostem. Nemůžu se vůbec bránit dětem, které mne týrají. Můžu jenom utéct na zahradu, kde jsem sama, a povídám si s květinami a motýli.
       Nerozumím, proč mě bijí. Jsem ticho, ačkoliv ten pán na mě jenom křičí. Ta paní mě nekrmí tak, jako jsem se měla u maminky. Jenom něco zkaženého odhodí na zem, ale já to stejně sním. Ale odejde rychle pryč, bez pohlazení.
       Dnes se mi narodilo 10 štěňat. Jsou tak teplá a tak krásná. Už jsem slavná ? Tak moc bych si přála si s nimi hrát , ale jsem tak slabá. Jsem příliš mladá, abych tady ležela na holé zemi a starala se o tolik štěňat. Pláčou.
       Mám velký hlad. Doufám, že nám někdo hodí něco k jídlu. Mám také velkou žízeň. Ted' se jich narodilo osm.. Dvě usnuli během noci, a já je nemůžu vůbec znovu vzbudit. Jsou mrtví. Všichni jsme velmi zesláblí. Možná když je vyvedu za plot, seženeme něco k jídlu.

       Dnes nás odvezli. Prý to bylo velmi náročné a drahé se o nás všechny postarat, proto pro nás někdo přišel. Někdo cizí odnesl má štěňátka, moc plakali. Naložili nás do velkého auta s boxy vevnitř. Jsou moje děti taky slavné? Já doufám že jsou, a moc mi chybí. Ale jsou pryč.
       To místo bylo cítit močí, nemocí a bolestí. Proč jsem se sem vůbec dostala ? Byla jsem tak krásná. Ted' jsem hladová, špinavá a nechtěná. Možná, že nejhorší je nechtěný. Nikdo neviděl, jak moc jsem se snažila.
        Dnes někdo přišel. Dal mne na vodítko a odvedl mne do mísmosti, která byla krásně čistá se stříbrným stolem uprostřed. Položil mne na ten stůl. Držel mne v náručí a hladil mne. To bylo krásné !!! Pomalu jsem usínala, s hlavou opřenou o ruku toho, kdo mne držel. Už vím, jsem slavná!!! - Dnes se o mne někdo postaral...